söndag 20 september 2015

Skaldjurscheesecake

Igår kväll bjöd jag på ett för mig nytt recept skaldjurscheesecake: 

125 g smör
300 g kavring.

Mixa kavringen och smält smöret. Blanda samman dessa och tryck ut i en form med löstagbar kant. 
Ställ in i kylen i ca 1 timme. 

500 g skalade räkor OBS köp dem ni får skala själva 
125 g kräftstjärtar spar lite spad! 
400 g philadeliaost
2,dk créme fraiche
75 g tub med pepparrotscreme

Grov hacka kräftstjärtarna och räkorna blanda samman allt. Låt det stå och dra ca 30 min. 



Ta fram formen, häll över lite kräftstjärtsspad och sen fyllningen ovan på. Täck med plast och in i kylen i minst 5 timmar. 

20 min före servering ta fram och gratinera med 75 g röd caviar eller allra helst löjrom, räkor och citron. 

Varsågod o servera! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar